BAŞKAN SEVİNDİ GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

HABER MERKEZİ / Seçimlerin 3. ayında belediye başkanları 90 günlük çalışmaları hakkında bilgi vermeye başladı. Bu belediye başkanları arasında yer alan Amasya Belediye Başkanı Avukat Turgay Sevindi, gazetecilerle buluşarak soruları yanıtladı. Amasya Belediye Başkanı , Pirler parkı sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Sevindi, sohbet havasında geçen toplantı da gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Bekdemir İşbilir ile Ali Bodur’da katıldı.

HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Amasya’nın geleceğini hep birlikte inşa etmek için çalıştıklarını söyleyen Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi konuşmasında şunları kaydetti;

“Şehrin gözü, kulağı ve sesi olan değerli basın mensuplarımızın gördükleri eksiklikleri bizlere bildirmeleri bizlerin işini daha da kolaylaştıracaktır. Bizim göremediğimiz eksiklikler olabilir, bu konuda sizler de gece-gündüz istediğiniz her saat bizlere ulaşabilirsiniz. Amasya hepimizin. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güzel eserler bırakabilmek öncelikli görevlerimizin başında geliyor. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor. Hemşehrilerimizin memnuniyeti için hizmet vermeye ve bu şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda siz saygıdeğer basın mensuplarımızın da destekleri bizler için önemli” dedi.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

Eleştiriye açık olduklarının altını çizen Başkan Sevindi, eksiklikleri olması durumunda bunun rahatlıkla söylenebileceğini açıkladı.Amasya Belediye Başkanı "Kulaktan dolma bilgiler şehrimiz içinde sağlıklı haberler oluşturmuyor. Sonrasında derleyip toparlamak hem sizin hem de bizim açımızdan da zor oluyor. Amacımız sadece ben bilirim değil, bizim bileceğimiz, şehrin birçok dinamiği ile beraber yürütebileceğimiz bir kent oluşturmak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Her şeyi bilemeyiz, eksik kaldığımız noktalar mutlaka vardır. Bunları tamamlamak adına gördükleriniz olacak bizde tamamla gayretinde olacağız. Yaptıklarımız olacak,  eksik kaldıklarımız olacak bunları beraber tamamlayacağız”  diye konuştu.

Belediye Başkanı, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Vatandaşların belediye düğün salonu istediklerini belirten Sevindi, mutlaka belediye düğün salonu yapacaklarını, bir tane daha belediye çocuk kreşi yapacaklarını ve şehrin altyapısının bittiği yerleri asfaltlayacaklarını açıkladı. 

Sevindi, son olarak yerel basını çok önemsediğini, basın mensuplarının desteğinin çok kıymetli olduğunu sözlerine ekleyerek basın mensuplarına teşekkür etti.

Kahvaltı Başkan Sevindi ve basın mensuplarının fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.