AMASYA'YA 32 DERSLİKLİ İLKOKUL

HABER MERKEZİ / Amasya'da eğitim yatırımları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle yürütülen çalışmalarda hem yeni okullar yapılıyor hem mevcut okulların güçlendirme ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bu sayede Amasya'ya modern ve güvenli okullar kazandırılmaya çalışılıyor.Amasya’nın Bahçeleriçi Mahallesi'nde yapımı devam eden 32 derslikli ilkokulda ve 12 derslikli Halk Eğitimi Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor. Amasya Valisi Yılmaz Doruk ile Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, ilkokul inşaatında yürütülen çalışmaları inceledi.İncelemede İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz ve yüklenici firma yetkilileri hazır bulundu.

Yüklenici firmadan projelerin yapım aşaması ve teslim tarihi hakkında bilgi alan Vali Doruk, "Geleceğimizin emanetçileri çocuklarımızın güvenli, modern ve donanımlı okullarda eğitim alması adına tüm çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir" dedi.

Yüklenici firma yetkililerinden inşaat çalışmalarının son durumu hakkında bilgi alan Mehmet Türkmen ise öğrencilerin daha donanımlı, nitelikli ve güvenli okullarda eğitim alabilmeleri için Bakanlığın destekleriyle çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılında yeni okullarına kavuşmaları temennisinde bulundu.