Schunk beşinci kez dünya piyasasının liderleri listesinde

HABER MERKEZİ / Endüstriyel makineleşmenin global markaları arasında yer alan Schunk, Alman WirtschaftsWoche dergisi tarafından gerçekleştirilen yılın “Dünya Piyasasının 500 Gizli Lideri’’ listesine girmeye hak kazandı. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk, 2022 yılında da seçilerek arka arkaya beşinci defa aynı listeye girme başarısını gösterdi. Yatırımlarıyla müşterilerine fayda sağlayacak yeni teknolojiler geliştiren ve sektörün yeni vizyonlarının belirlenmesi konusunda yüksek hassasiyet gösteren şirket, elde ettiği bu başarıyı güçlü bir motivasyon kaynağı olarak görüyor.

Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları pazarında dünya lideri olan Schunk, Alman WirtschaftsWoche dergisi, St. Gallen Üniversitesi Henri B. Meier Yöneticiler İçin İş İdaresi Okulu ve Alman Dünya Piyasası Liderleri Akademisi (ADWM) iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmadan başarıyla döndü. Almanca’nın resmi dil olduğu bazı ülkelerin dünya piyasasında söz sahibi olan liderlerini belirlemek için yapılan bu çalışma, sektörlerinde en güçlü Alman, Avusturyalı ve İsviçreli şirketleri her yıl kamuoyuna açıklıyor. 2022 yılında da “Dünya Piyasasının 500 Gizli Lideri" arasında yer alan Schunk, arka arkaya beş defa listeye adını yazdırma başarısının temeline bir aile şirketi olarak köklü inovasyon mirasına sahip çıkmayı koyuyor.

Dijitalleşme rehberliğinde hep daha ileriye yol alıyor

Schunk, geleceği şekillendirecek konulara odaklanarak ve bu amaca yönelik stratejileri hayata geçirerek liderliğini korumaya devam ediyor. Sektördeki değer zincirini oluşturan paydaşlarını dinleyerek yolculuğuna yön veren Schunk, trendleri tespit etmeyi ve bir fikir geliştirici olarak sektörü hedefleyen ürünler geliştirmeyi kendine misyon ediniyor. Uzun yıllardır birçok ülkedeki pazarlara liderlik eden şirket, sürdürülebilir hale getirdiği öncü rolünü dijital dönüşüme entegre ettiği portföyüyle güçlendiriyor. 75 yılı aşkın süredir otomasyon ve talaşlı imalat ürünlerindeki liderliğini Ar-Ge ve inovasyona verdiği değer sayesinde sağlayan Schunk, imalat prosesini doğrudan iş parçası üzerinde takip eden akıllı takım tutucu iTENDO2 gibi ilk akıllı ürünlerini piyasaya sunuyor. Şirket, uzun yıllardan bu yana müşteri proseslerinin dijital haritasını çıkararak planlama ve kontrollerini sağlayan dijital hizmetler ve yazılım çözümleri geliştiriyor.

Prosesleri dijitalde izleme imkânı sunan dünya çapında yatırımlar

Dünyadaki gelişme ve dinamiklere hızlı entegrasyon sağlayan ve parça tedarikçisinden uygulama tedarikçisi konumuna tam zamanında geçiş yapan Schunk, müşterilerinin çözüm odaklı ve kolay uygulanabilir yaklaşımlara duyduğu ihtiyaca maksimum oranda cevap veriyor. Bu amaçla Avrupa, Asya ve Amerika kıtasında üç farklı lokasyonda kullanıcıların ürün uygulamalarını geliştirmek ve ürün testleri yapmak için CoLabs’ı hayata geçiren şirket, modern robot uygulama merkezlerine yatırım yapmayı sürdürüyor. Müşteriler, bu merkezlerde otomasyon görevlerinin fizibilitesini test ederek ideal sistem konfigürasyonunu ortaya çıkarabiliyor. Bu sayede, yeni otomasyon yaklaşımları arayışlarında uygulama uzmanının sunduğu kapsamlı hizmetten faydalanabiliyorlar. CoLabs merkezleri çok sayıda endüstriyel robot ve cobot ile müşterilerinin uygulama problemlerine yönelik uygun çözümleri keşfetme sürecinde de yardımcı oluyor.

Schunk ve Schunk Türkiye Hakkında:

Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500'den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot tutucular (gripper), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Orta Doğu’nun merkez üssü seçildi.