WHATSAP İLETİŞİM

İzmir'de salep üretimi yaygınlaşıyor

(İGFA) - İnternet Gazeteciler Federasyonu Haber Ajansı | 01.11.2021 - 12:45, Güncelleme: 02.11.2021 - 08:05
 

İzmir'de salep üretimi yaygınlaşıyor

Türk tarımında İzmir’in izini bırakan 35 proje arasında bulunan ‘Salep Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ Buca'da uygulanmaya başlandı.
İGFA - Buca Doğancılar Mahallesinde Mehmet Çınar’a ait 250 m2 alanda gerçekleştirilen proje ile üreticilere yeni bir ürün tanıtılması, daha fazla sayıda çiftçinin salep hakkında bilgi sahibi olması, küçük aile işletmelerinin gelir seviyesinin artırılması ve Buca tarımına yeni bir ürünün kazandırılması hedefleniyor. Projeyi anlatan ve üreticilerle bir araya gelen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “2021 yılında başında Tarımda 35’in İzi sloganıyla başlatmış olduğumuz 35 projemiz ile 30 ilçemizde İzmir tarımına ve 145 bin çiftçi ailemize bir dokunuş yapmak istedik. Alternatif üretim metotlarını ve alternatif ürün desenlerini geliştirmeye çalışıyoruz.  Her ilçemizde farklı bir proje uyguladık. Bugün iklimin ve coğrafyanın getirmiş olduğu değişikliklere göre damlama sulama sistemleri, tıbbi aromatik bitkilerin geliştirilmesi, hayvancılığın geliştirilmesi gibi projelerle birim alanda üreticilerimizin en çok kazancı elde etmesi için yeni ürünleri, yeni teknolojileri tanıtma, yeni demonstrasyonlar yapma noktasında 30 ilçemizde çalışmalar yürütüyoruz. Biz sizlerin de desteğiyle tarıma sahip çıkıyoruz. 38 bin lirası Bakanlığımız desteğiyle gerçekleştirilen 50 bin liralık bu projeyle Buca ilçemizde salep yetiştiriciliğinin vereceği sonuçları ve kazancını görmek istiyoruz. Üreticimiz gayret edecek, bizim arkadaşlarımız da onu gece gündüz destekleyecek" dedi.  Konuşmaların ardından üretici Mehmet Çınar’a ait 250 m2 alanda salep yumrularının dikimi gerçekleştirildi.
Türk tarımında İzmir’in izini bırakan 35 proje arasında bulunan ‘Salep Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ Buca'da uygulanmaya başlandı.

İGFA - Buca Doğancılar Mahallesinde Mehmet Çınar’a ait 250 m2 alanda gerçekleştirilen proje ile üreticilere yeni bir ürün tanıtılması, daha fazla sayıda çiftçinin salep hakkında bilgi sahibi olması, küçük aile işletmelerinin gelir seviyesinin artırılması ve Buca tarımına yeni bir ürünün kazandırılması hedefleniyor.

Projeyi anlatan ve üreticilerle bir araya gelen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “2021 yılında başında Tarımda 35’in İzi sloganıyla başlatmış olduğumuz 35 projemiz ile 30 ilçemizde İzmir tarımına ve 145 bin çiftçi ailemize bir dokunuş yapmak istedik. Alternatif üretim metotlarını ve alternatif ürün desenlerini geliştirmeye çalışıyoruz.  Her ilçemizde farklı bir proje uyguladık.

Bugün iklimin ve coğrafyanın getirmiş olduğu değişikliklere göre damlama sulama sistemleri, tıbbi aromatik bitkilerin geliştirilmesi, hayvancılığın geliştirilmesi gibi projelerle birim alanda üreticilerimizin en çok kazancı elde etmesi için yeni ürünleri, yeni teknolojileri tanıtma, yeni demonstrasyonlar yapma noktasında 30 ilçemizde çalışmalar yürütüyoruz. Biz sizlerin de desteğiyle tarıma sahip çıkıyoruz. 38 bin lirası Bakanlığımız desteğiyle gerçekleştirilen 50 bin liralık bu projeyle Buca ilçemizde salep yetiştiriciliğinin vereceği sonuçları ve kazancını görmek istiyoruz. Üreticimiz gayret edecek, bizim arkadaşlarımız da onu gece gündüz destekleyecek" dedi. 

Konuşmaların ardından üretici Mehmet Çınar’a ait 250 m2 alanda salep yumrularının dikimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karsiyakalim.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.