WHATSAP İLETİŞİM

Meigder Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında

Medya (BHA) - Beyaz Haber Ajansı | 14.11.2021 - 14:00, Güncelleme: 14.11.2021 - 15:00
 

Meigder Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında

Kısa süre önce kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında yerini aldı.
BHA- Kısa süre önce kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği (MEİGDER), 85 gazeteci örgütü ve 8 basın federasyonu tarafından oluşturulan 20 bin üyeli Türkiye’nin en büyük basın ailesine sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) çatısı altında yerini aldı. MEİGDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, TGK’nın çağrısı üzerine İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Trabzon’da düzenlenen 23. Başkanlar Konseyine katılarak derneği temsil etti. Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerince, Başkanlar Konseyi toplantısında, MEİGDER’in Konfederasyon Başkanlar konseyine alındığı duyuruldu. Daha sonra Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Şehitoğlu, konfederasyon kurucu üyesi Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na resmi üyelik başvurusu yaptı. ŞEHİTOĞLU: “MERSİN’E HAYIRLI OLSUN” Başkan Şehitoğlu, Türkiye’nin en büyük basın ailesini barındıran konfederasyon çatısı altında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çoğunluğu eskiden tanıdığım arkadaşlarım. Nuri Kolaylı başkanım da daha önce TGK Başkanlar Konseyi’nde birlikte görev yaptığım, sevdiğim bir arkadaşım. Büyük bir ailemiz oldu. MEİGDER ve Mersin’imize hayırlı olsun” dedi. KOLAYLI: “İNTERNET MEDYASININ DÜZENLENMEYE İHTİYACI VAR” Öte yandan Başkanlar Konseyi toplantıda bir konuşma yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, “Demokrasilerin gelişmesi açısından ülkemizde darbe yıllarından bu yana değişmeyen basın özgürlüğünü kısıtlayan maddeler vardır. Özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Temel gerekliliktir” dedi. Başkan Kolaylı, internet gazeteciliği yasasının da biran önce çıkmasını isteyerek şunları söyledi: “Elektronik ortamda yapılan habercilikte sorun yaşanıyor. İnternet haberciliği büyük bir gelişim gösterdi. Kurumsal internet haber siteleri yayınlarına başlayarak sektöre renk kattılar. Ama bunun yanında ‘kopyala yapıştır’dan öteye gitmeyen haber siteleri de boy gösteremeye başladı. Daha da artıyorlar ve internet medyasının düzenlemeye ihtiyacı var.” Kolaylı, “Gazetecilik mesleği basın kartına bağlı olmadan yapılan ağır bir iş olarak kabul edilmeli. Anayasal güvenlik haklarının hizmet süresi geri verilmelidir. 212 yasaya tabi olan herkes bundan yararlanıyordu. Artık meslektaşlarımızın tümü gazeteci olarak sayılmalı” diyerek sözlerini noktaladı.
Kısa süre önce kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında yerini aldı.

BHA- Kısa süre önce kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği (MEİGDER), 85 gazeteci örgütü ve 8 basın federasyonu tarafından oluşturulan 20 bin üyeli Türkiye’nin en büyük basın ailesine sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) çatısı altında yerini aldı.

MEİGDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, TGK’nın çağrısı üzerine İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Trabzon’da düzenlenen 23. Başkanlar Konseyine katılarak derneği temsil etti. Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerince, Başkanlar Konseyi toplantısında, MEİGDER’in Konfederasyon Başkanlar konseyine alındığı duyuruldu. Daha sonra Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Şehitoğlu, konfederasyon kurucu üyesi Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na resmi üyelik başvurusu yaptı.

ŞEHİTOĞLU: “MERSİN’E HAYIRLI OLSUN”

Başkan Şehitoğlu, Türkiye’nin en büyük basın ailesini barındıran konfederasyon çatısı altında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çoğunluğu eskiden tanıdığım arkadaşlarım. Nuri Kolaylı başkanım da daha önce TGK Başkanlar Konseyi’nde birlikte görev yaptığım, sevdiğim bir arkadaşım. Büyük bir ailemiz oldu. MEİGDER ve Mersin’imize hayırlı olsun” dedi.

KOLAYLI: “İNTERNET MEDYASININ DÜZENLENMEYE İHTİYACI VAR”

Öte yandan Başkanlar Konseyi toplantıda bir konuşma yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, “Demokrasilerin gelişmesi açısından ülkemizde darbe yıllarından bu yana değişmeyen basın özgürlüğünü kısıtlayan maddeler vardır. Özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Temel gerekliliktir” dedi. Başkan Kolaylı, internet gazeteciliği yasasının da biran önce çıkmasını isteyerek şunları söyledi: “Elektronik ortamda yapılan habercilikte sorun yaşanıyor. İnternet haberciliği büyük bir gelişim gösterdi. Kurumsal internet haber siteleri yayınlarına başlayarak sektöre renk kattılar. Ama bunun yanında ‘kopyala yapıştır’dan öteye gitmeyen haber siteleri de boy gösteremeye başladı. Daha da artıyorlar ve internet medyasının düzenlemeye ihtiyacı var.” Kolaylı, “Gazetecilik mesleği basın kartına bağlı olmadan yapılan ağır bir iş olarak kabul edilmeli. Anayasal güvenlik haklarının hizmet süresi geri verilmelidir. 212 yasaya tabi olan herkes bundan yararlanıyordu. Artık meslektaşlarımızın tümü gazeteci olarak sayılmalı” diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karsiyakalim.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.