Şiddetsiz Toplum Derneği'nden Belediyelere öneri
Şiddetsiz Toplum Derneği'nden Belediyelere öneri
Şiddetsiz Toplum Derneği, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarına, şiddetin önlenmesi ve şiddetten korunmak için öncelikler konusunda önerilerde bulundu
HABER MERKEZİ / Şiddetsiz Toplum Derneği, Ankara Büyükşehir ve 25 ilçe belediye başkanlığına, aile-ev içinde ve toplumda şiddetin önlenmesi, şiddetten korunmak ve korumak için öncelikler, mevzuat ve uygulamalar, ekonomik şiddetin önlenmesine katkı amacı ile kırsal alanda üretimin ve istihdamın artırılması ve belediyelerin rolü ile ilgili olarak, işbirliği anlayışı içinde etkinlikler düzenlenmesini önerdi.
Yazılı olarak yapılan öneriye göre etkinliğe, belediye çalışanları, gönüllüleri, kent konseyi üyeleri, muhtarlar, STK diye tanımlanan gönüllü kuruluşlar, ilgili kamu yönetimleri, okul yönetici ve öğretmenleri, dernek, üst birlik, oda, sendika ve benzeri meslek kuruluşları ile medya mensupları katılabilecek.
Öneri uygun bulunduğu takdirde, gönüllü olarak konuları işleyebilecek Dernek temsilcileri şunlar.
Uzman Psikolog Şenay Ölmez ( Şiddetsiz Toplum Derneği Başkan Yardımcısı): Aile İlişkilerinin, Aile ve Toplumda Şiddetin Önlenmesi Açısından Önemi ve Belediyelerin Rolü.
Avukat Jülide Soybaş ( Şiddetsiz Toplum Derneği Onur Kurulu Üyesi):
Şiddetin Önlenmesinde Mevzuat, Uygulamalar ve Belediyelerin Rolü.
Nureddin İlter (Tarım ve Orman Bakanlığı emekli müdürlerinden, Şiddetsiz Toplum Derneği Üyesi): Kırsal Alanlarda Üretimin ve İstihdamın Geliştirilmesi Projeleri.
Rıza Sümer ( Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı): Şiddeti Önlenmek, Şiddetten Korunmak ve Korumak İçin Öncelikler, İvedilikler.
Kırsal Alan Projeleri Tanıtılacak
Şiddetsiz Toplum Derneği üyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı emekli müdürlerinden Nureddin İlter, 22 Eylül 2022 Perşembe günü, saat 14.00 de, Mithatpaşa Cad. 16/6 Yenişehir-Ankara adresinde bulunan İstanbul Yüksek Ticaretliler ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Ankara Şubesi’nde, “Kırsal Alanda Üretimin ve İstihdamın Geliştirilmesi” amaçlı 10 adet projesini tanıtacak ve tartışmaya açacak.
Bu projeler şunlar.
Geleneksel Kök Boyamacılığı Projesi, Geleneksel Kök Boyalı El Dokumaları Projesi, Model-Motif ve Tasarım Projesi, Geleneksel Gümüş İşlemeciliği Projesi, Geleneksel Yarı Kıymetli Süs Taşları İşlemeciliği Projesi, Geleneksel Gravür İşlemeciliği Projesi, Doğal Gıda Tedariki Projesi, Kırsal Turizm Araştırma ve Geliştirme Projesi.
Projelerin tanıtımına TBMM’de temsil edilen siyasal partiler, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk-İş, DİSK ve Hak-İş Konfederasyonları, Ankara Büyükşehir ve 25 ilçe belediye başkanlıkları, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, gönüllü kuruluşlar (STK) ve medya davet edildi.
Ankara HABERİ
2) Ajanslardan gelen ya da bülten kaynaklı haberlerde sorumluluk haberi gönderen ajanslara ya da kurumlara aittir.
3) Siz de haberlerinizin yapılmasını istiyorsanız karsiyakalimgazetesi@gmail.com adresinden ya da iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.