WHATSAP İLETİŞİM

Umay Asena'lar gösterisi ayakta alkışlandı

Kültür Sanat (HM) - Haber Merkezi | 31.05.2022 - 17:00, Güncelleme: 31.05.2022 - 17:05
 

Umay Asena'lar gösterisi ayakta alkışlandı

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi tarafından 2019 yılının ilk günlerinde çalışmalarına başlanan Umay Asena’lar Projesi seyirci ile buluştu.
HABER MERKEZİ /  Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz önderliğinde 2019 yılının ilk günlerinde çalışmalarına başlanan Umay Asena’lar Projesi Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Tiyatro Salonunda sergilediği gösteri salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Tiyatro Salonundaki gösteriyi Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve çok sayıda davetli izledi Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, M.Ö. 6, 7 ve 8. yy’lardan başlayarak Cumhuriyet dönemine kadar tarihte yer eden Türk kadın kahramanlarını araştırılmasıyla başladıklarını belirterek şunları söyledi. “Araştırmalarımızın sonrasında atölye çalışmalarıyla seçilen her bir Türk kadın kahraman için ayrı bir kostüm dizayn edildi. Seçilen 19 kahraman için başlık, silah, ayakkabı, tirkeş, sadak, bakır tellerden ve rölyef ile hazırlanmış aksesuarlar tasarlandı. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından desen, nakış, dikişler el işçiliği ile üretildi. Zamana uygun bir dans gösterisiyle birleştirilen bu tiyatral gösteride seçilen 9 kadın ve 9 erkek dansçı kostümleri şov için seçilen 5 ana karakter için hazırlanan tasarımlardan esinlenerek hazırlandı. Bu kostümlerde Orta Asya bozkırlarından gelen kahraman Türk kadınları işlenmiş; Tomris (Demir) Hatun, Boarık Hatun, Burla Hatun, Gülnar Hatun ve cumhuriyet dönemi kahraman Türk kadınlarından Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı ve Sabiha Gökçen olarak hayat buldu. Gösterinin ismine ilham olan Hayatı bahşeden yeraltı, yeryüzü ve gök âlemini birbirine bağlayan hayat ağacının sahibi olan Umay, mitolojide Türk kahramanları ve Asenaları belirleyen ve koruyandır. Gösterinin en nadide parçalarından biri olan ‘Hayat Ağacı’ adlı eser ilk insanın evi, bütün ağaçların atası, mitoloji kahramanlarının uğruna can verdiği, Türk kahramanların sözcüsü olup gösterinin ruhunu yaşatmaktadır.” Gösteri sonunda gösteriye katılanlar sahneye çıkarak oyuncularla birlikte fotoğraf çektirdi.  
Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi tarafından 2019 yılının ilk günlerinde çalışmalarına başlanan Umay Asena’lar Projesi seyirci ile buluştu.

HABER MERKEZİ /   Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz önderliğinde 2019 yılının ilk günlerinde çalışmalarına başlanan Umay Asena’lar Projesi Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Tiyatro Salonunda sergilediği gösteri salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Tiyatro Salonundaki gösteriyi Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve çok sayıda davetli izledi

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, M.Ö. 6, 7 ve 8. yy’lardan başlayarak Cumhuriyet dönemine kadar tarihte yer eden Türk kadın kahramanlarını araştırılmasıyla başladıklarını belirterek şunları söyledi. “Araştırmalarımızın sonrasında atölye çalışmalarıyla seçilen her bir Türk kadın kahraman için ayrı bir kostüm dizayn edildi. Seçilen 19 kahraman için başlık, silah, ayakkabı, tirkeş, sadak, bakır tellerden ve rölyef ile hazırlanmış aksesuarlar tasarlandı. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından desen, nakış, dikişler el işçiliği ile üretildi.

Zamana uygun bir dans gösterisiyle birleştirilen bu tiyatral gösteride seçilen 9 kadın ve 9 erkek dansçı kostümleri şov için seçilen 5 ana karakter için hazırlanan tasarımlardan esinlenerek hazırlandı. Bu kostümlerde Orta Asya bozkırlarından gelen kahraman Türk kadınları işlenmiş; Tomris (Demir) Hatun, Boarık Hatun, Burla Hatun, Gülnar Hatun ve cumhuriyet dönemi kahraman Türk kadınlarından Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı ve Sabiha Gökçen olarak hayat buldu.

Gösterinin ismine ilham olan Hayatı bahşeden yeraltı, yeryüzü ve gök âlemini birbirine bağlayan hayat ağacının sahibi olan Umay, mitolojide Türk kahramanları ve Asenaları belirleyen ve koruyandır. Gösterinin en nadide parçalarından biri olan ‘Hayat Ağacı’ adlı eser ilk insanın evi, bütün ağaçların atası, mitoloji kahramanlarının uğruna can verdiği, Türk kahramanların sözcüsü olup gösterinin ruhunu yaşatmaktadır.”

Gösteri sonunda gösteriye katılanlar sahneye çıkarak oyuncularla birlikte fotoğraf çektirdi.

Umay Asenalar Projesi sahne aldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karsiyakalim.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.